ДО ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

 

На 12 септември 2002 г. от 16.00 до 18.00 ч. в София (след събиране в Градската градина до БНБ) от бул. Дондуков № 2 през пам. Левски до БНТ и БНР ще премине улично шествие за Права на пряко участие в държавното управление, за реална, вкл. имуществена отговорност при лошо управление и за еднократен данък върху имуществата, многократно надвишаващи декларираните доходи. Ще се внесе втора Петиция с такива искания в НС и копия от нея в БНТ и БНР.

 

След внесените в НС през 1997 г. 6000 подписа, сега се внасят още 2500 в подкрепа на такива искания. Шествието ще посети БНТ и БНР, от които като обществени (публични) медии, реализиращи конституционното ни право на информация ще поискаме да включат събитието и поставените исканията в информационните си емисии (новините) същата вечер и през следващия ден.

 

Петицията се внася от името на подписалите я граждани. В уличните действия всеки участва лично и от свое име - без партии, без цветове, без посредници, но с една обща цел - отговорна власт и реален контрол на гражданите върху нея.

 

Призоваме всички, които са за това да излязат на улиците! Защото свободата не се подарява, защото е само в нашите ръце и сме сити и преситени на освободители и спасители! И защото само заедно имаме шанс! Кой ако не ти и кога ако не сега!

 

Призоваваме и молим обществените и независимите частни медии да известят своите зрители, слушатели и читатели за предстоящето събитие и нашия призив всички заинтересовани да участвуват в него. Вероятно и други наши сънародници искат тези неща? Как да разберем? Как те да разберат че се случва нещо, което ги засяга и зависи от тяхната активност? Ето това е в ръцета на медиите. Те информират или не информират, свръзват или атомизират, включвт или изключват гражданите от публичния живот и определянето на собствената им съдба. Искрено се надяваме, че има между тях прятели на свободата, които ще подкрепят стремежа към автономно гражданско участие!

 

 

Група граждани

 

Сдружение Гражданско участие

 

Тел. за контакти: 9-202-446, 89-663-220

E-mail: freeinf@hotmail.com