ОБРЪЩЕНИЕ

от Съюза на вложителите

към 38-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ГРУПИ И НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ, ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ, "ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО", ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА И ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД В СТРАСБУРГ

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

ПО ПОВОД НА ЕДИН СКАНДАЛЕН, БЕЗСКРУПУЛНО МАНИПУЛИРАН И ОПОРОЧЕН ОЩЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО СЪДЕБЕН ПРОЦЕС СРЕЩУ НАЙ-ГОЛЕМИЯ,МАЩАБЕН И ВУЛГАРЕН ПРЕСТЪПНИК - МАЙКЪЛ КАПУСТИН, В НАЙ-НОВАТА СЪДЕБНА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ, НИЕ, ОТ ИМЕТО НАНЯКОЛКО СТОТИН ХИЛЯДИ ОГРАБЕНИ ОТ ПРЕСТЪПНАТА СИМБИОЗА НА КРИМИНАЛНИТЕ ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ С ОТГОВОРНИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ СЕ ОБРЪЩАМЕ КЪМ ВАС, КЪМ ВАШАТА СЪВЕСТ И ВАШЕТО ДЪРЖАВНИЧЕСКО ЧУВСТВО ЗА ОТГОВОРНОСТ, ДА СЕ НАМЕСИТЕ НЕЗАБАВНО И ПРЕКРАТИТЕ НЕБИВАЛИЯ СЪДЕБЕН ПРОИЗВОЛ И БЕЗЗАКОНИЯ ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВНИ И НАЙ-ВИСШИ СЪДЕБНИ ИНСТАНЦИИ И МАГИСТРАТИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ОГРАБЕНИТЕ ВЛОЖИТЕЛИ И НАШИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ.

С мълчаливото съгласие и толериране на престъпната дейност на финансовите пирамиди от страна на държавници, политици, държавни и съдебни институции, по предварително разработен сценарий, бяха създадени тези туморни организации, които пак с помощта на гоепосочените институции и лица, успяха да ограбят голяма част от спестяванията на стотици хиляди добросъвестни български граждани и ги доведоха до глад, мизерия и многобройни случаи на инфаркти, инсулти и смърт на много от тях, БЕЗ ДА БЪДЕ ПОТЪРСЕНА КАКВАТО И ДА БИЛО СЕРИОЗНА ОТГОВОРНОСТ ОТ ИСТИНСКИТЕ ВИНОВНИЦИ. КЪДЕ СА СЕГА ИСТИНСКИТЕ ОРГАНИЗАТОРИ И АВТОРИТЕ НА БАНКОВИЯ СРИВ - РУМЕН ГЕЧЕВ, ТОДОР ВЪЛЧЕВ, ИВАН АНГЕЛОВ, А СЪЩО ТАКА И ЗАЩИТНИЦИТЕ И НАЙ-РЕВНОСТНИТЕ АПОЛОГЕТИ НА БЪГАРСКАТА ИКОНОМИКА, КОЯТО ВОДЕШЕ СИГУРНО КЪМ СМЪРТ СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ?

НИЕ СМЕ ШОКИРАНИ ОТ ПРОТЕКЦИЯТА И БАЩЕНСКИТЕ ГРИЖИ, КОИТО ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ И НАЙ-ВЕЧЕ СЪДЕБВАТА СИСТЕМА В ЛИЦЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА И СЪДА ПОЛАГАТ ЗА ТЕЗИ ВУЛГАРНИ ПРЕСТЪПНИЦИ, КОИТО МЕЖДУ ДРУГОТО ИЗНЕСОХА ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА ВАЖНА И ЦЕННА ЗА ОБРУЛЕНАТА НИ ДЪРЖАВА ЧУЖДА ВАЛУТА, НО ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА ЗАЩИТА ИНТЕРЕСИТЕ НА ОГРАБЕНИТЕ - ПРЕДИМНО СОЦИАЛНО СЛАБИ ВЛОЖИТЕЛИ И ГРАЖДАНИ. ДОСЕГА НИТО ЕДИН ОТ КРУПНИТЕ ФАРАОНИ НА ПРЕСТЪПНИТЕ ПИРАМИДИ НЕ Е ОСЪДЕН, ИЛИ АКО ИМА НЯКОЙ ТАКЪВ ОТ ПО-ДРЕБНИТЕ РИБИ,ТО ТОВА Е НЯКАКВА НЕАДЕКВАТНА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ, СИЛНО СМЕКЧЕНА ИЛИ СИМВОЛИЧНА ПРИСЪДА.

След като управляващите ни политици отказаха да приемат, като истински, доблестни държавници вината и приемствената отговорност за държавните институции, КОНСТАТИРАНИ БЕЗУСЛОВНО И КАТЕГОРИЧНО ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА КОМИСИЯ ЗА ОБСЛЕДВАНЕ ДЕЙНОСТТА НА ПРЕСТЪПНИТЕ ПИРАМИДИ КЪМ 37-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И ОТХВЪРЛИХА ЗАКОНОПРОЕКТА КАРАКАЧАНОВ ЗА ВРЪЩАНЕ НА ОГРАБЕНИТЕ СРЕДСТВА НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ ОТ ВИНОВНАТА ДЪРЖАВА И ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ, ЗА КОЕТО ВИЕ ГОСПОДА ДЕПУТАТИ ОТ СЕГАШНОТО УПРАВЛЯВАЩО МНОЗИНСВО ГЛАСУВАХТЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА НА 1996 ГОД., КОГАТО БЯХТЕ ОПОЗИЦИОННО МАЛЦИНСТВО, НИЕ НАСТОЯВАМЕ:

- ЗА ЕДНО НАПЪЛНО ЗАКОНОСЪОБРАЗНО, СПРАВЕДЛИВО И ЧЕСТНО ОРГАНИЗИРАНЕ НА СЪДЕБНИТЕ ПРОЦЕСИ, ПРИ СПАЗВАНЕ НА ВСИЧКИ НОРМИ, ГАРАНТИРАЩИ ПУБЛИЧНОСТ И ПЪЛНА ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ И ПОСТРАДАЛИТЕ ВЛОЖИТЕЛИ.

ПОВЕЧЕ ОТ СКАНДАЛНО Е, ПРЕСТЪПНО Е, ЧЕ НА ПРАКТИКА, СЪДЕБНИЯТ ПРОЦЕС СРЕЩУ МАЙКЪЛ КАПУСТИН Е НАПЪЛНО МАНИПУЛИРАН ОТ СОФИЙСКА ГРАДСКА ПРОКУРАТУРА В ЛИЦЕТО НА ПРОКУРОРА МАРИО СТОЯНОВ, КОЙТО ОТ ОБВИНИТЕЛ И ЗАЩИТНИК НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ОБВИНЯЕМИЯ, СЕ ПРЕВЪРНА В НЕГОВ ПОКРОВИТЕЛ И ИСТИНСКИ ЗАЩИТНИК, КАТО ЗАБРАНИ ДОСТЪПА И УЧАСТИЕТО НА ПОТЪРПЕВШИТЕ ВЛОЖИТЕЛИ ДО СЪДЕБНИЯ ПРОЦЕС И ДОКУМЕНТИТЕ ПО ДЕЛОТО. ПРОКУРОРЪТ МАРИО СТОЯНОВ БЕ ФОРМУЛИРАЛ ОБВИНЕНИЕТО В ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ СРЕЩУ МАЙКЪЛ КАПУСТИН ПЪРВОНАЧАЛНО ПО ЧЛ. ЧЛ. 209, 210 И 211 ОТ Н. К. - ЗА ИЗМАМА, ПРЕДВИЖВАШЕ НАКАЗАНИЕ ОТ 1 ДО 6 ГОДИНИ ЗАТВОР, И ЕДВА СЛЕД МНОГОБРОЙНИ РАЗПРАВИИ И СПОРОВЕ И СЛЕД ПРИВЛИЧАНЕ НАМЕСАТА НА ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА ОТ НАС ВЛОЖИТЕЛИТЕ, ТОЙ БЕ ПРИНУДЕН ДА ПРОМЕНИ КВАЛИФИКАЦИЯТА ПО ЧЛ. 203 ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЛ. 209 ОТ Н. К. ВЪПРЕКИ, ЧЕ НАЙ-ТОЧНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ НА ИЗВЪРШЕНОТО ОТ МАЙКЪЛ КАПУСТИН ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е ПРИСВОЯВАНЕ НА КРУПНИ СУМИ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ, ПРИ ОСОБЕНО ТЕЖЪК СЛУЧАЙ, В КАЧЕСТВОТО МУ НА ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ, С ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИЗМАМА И ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ ПО ЧЛ. 203 АЛ. АЛ. 1 И 2 ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЛ. 212 АЛ.4 ОТ НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС, ПРЕДВИЖДАЩИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ОТ 10 ДО 30 ГОДИНИ ЗАТВОР И КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКИ ИМУЩЕСТВА. НО ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО Е ИЗВЪРШЕНО ПРИ СИЛНО УТЕЖНЯВАЩИ ОБСТОЯТЕЛСТВА - ПРЕСТЪПНИКЪТ Е ПОДГОТВИЛ СВОЕТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ГО Е ОРГАНИЗИРАЛ ПРЕДУМИШЛЕНО МНОГО ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ. ТОЙ ИЗПОЛЗВА ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ И ИЗМАМА МНОГОКРАТНО, ИЗНЕСЪЛ Е НЕЗАКОННО ЧУЖДА ВАЛУТА, ОТНОВО СЛУЖЕЙКИ СИ С ИЗМАМА СРЕЩУ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, ПОД ПРЕДЛОГ, ЧЕ ЗАКУПУВА ЛЕКАРСТВА, С КОЕТО Е НАНЕСЪЛ ГОЛЕМИ ЩЕТИ И НА ДЪРЖАВАТА НИ, НУЖДАЕЩА СЕ ОСТРО ОТ ЧУЖДА ВАЛУТА.

ОЧЕВАДЕН И СРАМЕН Е ФАКТЪТ, ЧЕ ОЩЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО СЪДЕБНИЯТ ПРОЦЕС СРЕЩУ ТАКЪВ ОБЩЕСТВЕНО ОПАСЕН И ЗА ДЪРЖАВАТА ПРЕСТЪПНИК СЕ КОНТРОЛИРА И НАПРАВЛЯВА ИЗЦЯЛО ОТ АДВОКАТИТЕ НА МАЙКЪЛ КАПУСТИН ВОДЕНИ ОТ РЕВНОСТНАТА ЗАЩИТНИЧКА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ДИКТАТОР ТОДОР ЖИВКОВ - АДВОКАТ ЛУЛЧЕВА, ЧИИТО СКЪПИ ХОНОРАРИ, ОБВИНЯЕМИЯ ЗАПЛАЩА СЪС ЗАГРАБЕНИТЕ ОТ НАС ПАРИ, А НИЕ ОГРАБЕНИТЕ ГРАЖДАНИ НЯМАМЕ СРЕДСТВА ДА ЗАПЛАЩАМЕ ЗА НАЕМАНЕ НА АДВОКАТИ.

СЪДЪТ НЕ САМО, ЧЕ НЕ НИ ДАВА ПРАВО ДА ЗАЩИТАВАМЕ НАШАТА КАУЗА И ИНТЕРЕСИ, НО И НИ ЗАБРАНЯВА ДОСТЪПА ДО СЪЪДЕБНАТА ЗАЛА, КАТО НИ ЛИШИ ПРОТИВОЗАКОННО, В НАРУШЕНИЕ НА ЧЛ. 52 ОТ Н.П.К. ОТ НАШЕТО ПРАВО ДА БЪДЕМ ОБВИНИТЕЛИ. С ТОЗИ СИ АКТ СЪДИЙКАТА СЕ РАЗОБЛИЧИ, КАТО СЪПРИЧАСТНА СЪС ЗАЩИТАТА НА МАЙКЪЛ КАПУСТИН И НА ПРАКТИКА ПРЕГРАЖДА ПЪТЯ НА НАШЕТО УЧАСТИЕ И ЗАЩИТА НА НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ В СЪДЕБНИЯ ПРОЦЕС.

ТОВА Е НЕЧУВАНО И ГРУБО НАРУШЕНИЕ НА ЧЛ. 52 ОТ Н.П.К. И НА НАШИТЕ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА, КОЕТО ПРЕГРАЖДА ПЪТЯ НА НОРМАЛНОТО ПРОТИЧАНЕ НА СЪДЕБНИЯ ПРОЦЕС. ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ СЛЕДВАЩИЯТ АКТ ЗА ОБЛЕКЧАВАНЕ ПОЛОЖЕНИЕТО НА МАЙКЪЛ КАПУСТИН, КАТО ОБВИНЯЕМ, ЩЕ БЪДЕ ДА СЕ ОТДЕЛЯТ ГРАЖДАНСКИТЕ ИСКОВЕ ОТ НАКАЗАТЕЛНИЯ. БУДИ ДЪЛБОКО БЕЗПОКОЙСТВО ФАКТЪТ, ЧЕ ЗАКРИТИТЕ И ЗАСЕКРЕТЕНИ СЪДЕБНИ ПРОЦЕСИ НА БИВШАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ПО ВРЕМЕ НА КОМУНИЗМА, БЛЕДНЕЯТ В СРАВНЕНИЕ С ОРГАНИЗИРАНИЯ "НЕ ЗАКРИТ, А ЗАПЕЧАТАН И ЗАСЕКРЕТЕН ПРОЦЕС", ПРИ ЛИПСА НА ВСЯКАКВА ПУБЛИЧНОСТ И ОТНЕМАНЕ НА ВСЯКА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ИЗЯВА И ЗАЩИТА ИНТЕРЕСИТЕ НА ПОТЪРПЕВШИТЕ ВЛОЖИТЕЛИ ОТ ПРОКУРОРА И СЪДИЯТА.

ЕТО ЗАЩО ПРАВИМ ОТВОД НА ПРОКУРОРА МАРИО СТОЯНОВ, КОЙТО Е ПОДБРАЛ ВНИМАТЕЛНО СПИСЪКА НА СВИДЕТЕЛИТЕ, КАТО Е ВКЛЮЧИЛ В НЕГО ПРЕДИМНО "СВИДЕТЕЛИ" ИЛИ ПО-СКОРО СЪУЧАСТНИЦИ НА ОБВИНЯЕМИЯ, КАТО ПРЕДСТАВЕНИЯ ОТ НЕГО БИВШ ФИНАНСОВ ДИРЕКТОР НА КАПУСТИН - ВАЛЕНТИН СТОЕВ ЗА СВИДЕТЕЛ No.1.

ПРАВИМ ОТВОД И НА СЪДИЙКАТА МИТКОВА, КОЯТО ОЩЕ В НАЧАЛОТО СЕ РАЗКОНСПИРИРА, КАТО ПРИСТРАСТНА КЪМ ЗАЩИТАТА НА ВУЛГАРНИЯ ПРЕСТЪПНИК, С ИЗГРАЖДАНЕТО НА БАРИЕРА ЗА УЧАСТИЕТО И ДОСТЪПА НА ПОСТРАДАЛИТЕ ВЛОЖИТЕЛИ ДО СЪДЕБНИЯ ПРОЦЕС И ОТКАЗЪТ Й В ГРУБО НАРУШЕНИЕ НА ЧЛ. 52 ОТ Н.П.К., ПОД ФАЛШИВ ПРОЦЕСУАЛЕН ПРЕДЛОГ ДА ЗАБРАНИ ЕДИНСТВЕНАТА ФОРМА НА УЧАСТИЕ НА ПОТЪРПЕВШИТЕ В ДЕЛОТО, В КАЧЕСТВОТО НА ЧАСТНИ ОБВИНИТЕЛИ.

В ИНТЕРЕС НА НОРМАЛНОТО ПРОТИЧАНЕ НА ДЕЛОТО И ГАРАНТИРАНЕ ПРАВАТА НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В НЕГО, НАСТОЯВАМЕ ДА БЪДАТ СМЕНЕНИ ПРОКУРОРА И СЪДИЯТА ОТ УЧАСТИЕ В НАКАЗАТЕЛНИЯ ПРОЦЕС СРЕЩУ МАЙКЪЛ КАПУСТИН, ПОРАДИ ПРОЯВЕНО ПРИСТРАСТИЕ, ОСОБЕНО ОТ СТРАНА НА Г-Н МАРИО СТОЯНОВ И ПОГАЗВАНЕ ГРАЖДАНСКИТЕ И СЪДЕБНИ ПРАВА НА ПОТЪРПЕВШИТЕ.

МНОГО ВАЖНО Е ДА ПРИВЛЕЧЕМ ВАШЕТО ВНИМАНИЕ ОТ ИЗВЪРШЕНОТО НЕДОБРОСЪВЕСТНО И НЕТОЧНО ИЗЧИСЛЯВАНЕ СТОЙНОСТТА НА НАНЕСЕНИТЕ ЩЕТИ И ПРИСВОЕНИТЕ СРЕДСТВА ОТ ОБВИНЯЕМИЯ, ИЗВЪРШЕНО ОТ СЛЕДСТВИЕТО И ПРОКУРАТУРАТА, КАТО РАЗМЕРА ИМ СЕ ИЗЧИСЛЯВА НА БАЗА 50 - 60 ЛЕВА ЗА ДОЛАР, КАТО СЕ ВЗЕМА ПРЕДВИД ВРЕМЕТО НА ДЕПОЗИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ, ДОКАТО СЕГАШНАТА ИМ СТОЙНОСТ РЕАЛНО ВЪЗЛИЗА НА 1800 ЛЕВА ЗА ДОЛАР ИЛИ ЧЕТИРИДЕСЕТ ИЛИ ПЕТДЕСЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ, Т.Е. ОКОЛО ДВАДЕСЕТ И ТРИ МИЛИАРДА ЛЕВА ИЛИ ПО-ТОЧНО ДВАНАДЕСЕТ МИЛИОНА ДОЛАРА. В САЩ И НЯКОЙ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ, ВЪВ ВСИЧКИ ЦИВИЛИЗОВАНИ ПРАВОВИ ДЪРЖАВИ,КЪДЕТО ТОВА Е БИЛО НЕОБХОДИМО, Е ИЗРАБОТЕН И СЕ ИЗПОЛЗВА В БИЗНЕСА И СЪДЕБНАТА ПРАКТИКА СПЕЦИАЛЕН ИНФЛАЦИОНЕН КОЕФИЦИЕНТ ЗА КОРИГИРАНЕ ГОЛЕМИТЕ РАЗЛИКИ, КОИТО СЕ ЯВЯВАТ В СЛЕДСТВИЕ НА СИЛНА ИНФЛАЦИЯ, ОБЕЗЦЕНЯВАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ВАЛУТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЧУЖДИТЕ ВАЛУТИ ИЛИ ДРУГИ ФОРСМАЖОРНИ ПРИЧИНИ.

В РАЗРЕЗ С ЦЯЛАТА СВЕТОВНА ПРАКТИКА И ИЗИСКВАНИЯТА НА СПРАВЕДЛИВОСТА, МОРАЛА И МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПРАВНИ ПРИНЦИПИ, ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД ИЗДАДЕ ЕДНО АНТИДЕМОКРАТИЧНО, ПО СЪЩЕСТВО ГРУБО ТОТАЛИТАРНО И ПОГАЗВАЩО ГРАЖДАНСКИТЕ ПРАВА И ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ - ТЪЛКУВАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ No.2 ОТ 1997 ГОД., С КОЕТО ЗАБРАНЯВА ОСЪВРЕМЕНЯВАНЕТО НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И В ЛЕВА И В ЧУЖДА ВАЛУТА И ТО ПРИ СЪЩЕСТВУВАЩАТА ТОГАВА ХИПЕРИНФЛАЦИЯ. С ТОВА РЕШЕНИЕ ПОД ФАЛШИВИЯ ПРЕДЛОГ ЗА ЗАЩИТА ПРЕСТИЖА И СТОЙНОСТА НА ЛЕВА, НА ПРАКТИКА СЕ УЗАКОНИ РАЗБОЙНИЧЕСКОТО ОГРАБВАНЕ НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ КРЕДИТОРИ ОТ ТЕХНИТЕ ДЛЪЖНИЦИ, КОЕТО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВА САМО И ЕДИНСТВЕНО ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ.

ИСТИНСКАТА СТОЙНОСТ И ПРЕСТИЖЪТ НА НИТО ЕДНА НАЦИОНАЛНА ВАЛУТА НЕ МОГАТ ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ С ДЕКРЕТ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ. ТЕ ЗАВИСЯТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОТ ИКОНОМИКАТА, КОЯТО СТОИ ЗАД ГЪРБА НА ТАЗИ ВАЛУТА.

ПРИ ВЗЕМАНЕ НА ТОВА РЕШЕНИЕ БЯХА ГРУБО НАРУШЕНИ ОСНОВНИ ЗАКОННИ ТЕКСТОВЕ НА ОБЛИГАЦИОННОТО НИ ПРАВО И ЗАКОНА ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ДОГОВОРИТЕ - ЧЛ. ЧЛ. 20а, 26, 55, 59, 240 И ДРУГИ, КАКТО И БЕ ЕЛИМИНИРАН ОСНОВНИЯТ ПРИНЦИП НА ДЕМОКРАТИЧНОСТ В ЮРИСПРУДЕНЦИЯТА - ЗА РАВНОПОСТАВЕНОСТ НА ГРАЖДАНИТЕ И ФИЗИЧЕСКИТЕ И ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА С ДЪРЖАВАТА И ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ. С ТОВА РЕШЕНИЕ ОТНОВО БЯХА ЗАТВЪРДЕНИ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРИНЦИПИ И БЯХА ЗАЛОЖЕНИ ДИСКРИМИНАЦИОННИ РАЗПОРЕДБИ, ДАВАЩИ НА ДЪРЖАВАТА И ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И ЧУЖДЕСТРАННИТЕ ГРАЖДАНИ ПРИВИЛЕГИЯТА ДА БЪДАТ ИЗКЛЮЧЕНИ ОТ РАЗПОРЕДБИТЕ НА ТОВА ТЪЛКУВАТЕЛНО РЕШЕНИЕ. С НЕГО СЕ ПРЕГРАЖДА ПЛЪТНО ПЪТЯ ЗА ТЪРСЕНЕ ПО СЪДЕБЕН РЕД И РЕАЛИЗАЦИЯ НА ОСНОВНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРАВА И ИНТЕРЕСИ НА ОБИКНОВЕННИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ.

СЪГЛАСНО ТОВА РЕШЕНИЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ ВНЕСЛИ СВОЯТА ВАЛУТА, ДОРИ И НА ЛИЦЕНЗИРАНИ И ОФИЦИАЛНО РАЗРЕШЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ СЕ ДОПУСКА САМО ИЗДАВАНЕ НА СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ, С КОИТО СЕ ОСЪЖДА ОТВЕТНОТО МАТЕРИАЛНО ОТГОВОРНО ЛИЦЕ ДА ВЪЗВЪРНЕ И ЗАПЛАТИ САМО МАКСИМУМ ДО 2 - 3 ПРОЦЕНТА ОТ ПОЛУЧЕНАТА ОТ НЕГО СУМА, ИЛИ ЗА ДЕПОЗИРАНА ЗАКОННО СУМА ОТ ХИЛЯДА ДОЛАРА ВЛОЖИТЕЛЯТ ЩЕ ПОЛУЧИ САМО ОТ 20 ДО 30 ДОЛАРА.

ТОВА Е НЕДОПУСТИМО ЗА ЕДНА УСТРЕМИЛА СЕ КЪМ ЕВРОИНТЕГРАЦИЯ ДЪРЖАВА И СЪДЕБНА СИСТЕМА. ОТ ИМЕТО НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ НИЕ СМЕ ОБЖАЛВАЛИ ТОВА ТЪЛКУВАТЕЛНО РЕШЕНИЕ ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД В СТРАСБУРГ В ДОПУСТИМИЯ ШЕСТМЕСЕЧЕН СРОК, НО ВСЕ ОЩЕ НЕ СМЕ УДОСТОЕНИ С ОТГОВОР. НАСТОЯВАМЕ СЪВЕТА НА ЕВРОПА И ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪД ДА ЗАСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ И ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ДА ЗАЧИТАТ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА, ЗАКОНИТЕ И СЪДЕБНИТЕ ГАРАНЦИИ И ДА НЕ ПРИЛАГАТ ЕВРОИНТЕГРАЦИЯТА ТАКА, КАКТО ДЯВОЛЪТ ЧЕТЕ ЕВАНГЕЛИЕТО. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ТРЯБВА ДА ОТПАДНЕ НЕРЕАЛНОТО ИЗИСКВАНЕ, БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ДА ИЗЧЕРПАТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ ПРЕД НАЦИОНАЛНИТЕ СЪДИЛИЩА ПРЕДИ ДА СЕ ОБЪРНАТ КЪМ ЕРОПЕЙСКИЯ СЪД, ЗАЩОТО ТЕ НЯМАТ НИКАКВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ТУК.

СОФИЯ 19.04.1999 г. ПРИЛАГАМЕ ПОДПИСИ НА ВЛОЖИТЕЛИ

 

Гражданско участие